donderdag 13 oktober 2022

RDW

Jut en Jul gaan een auto kopen. Op naar IJsselmuiden. Het bedrijf waar we de nieuwe auto kopen kan niet zelf het kenteken overschrijven, dat moet via de site van het RDW (met DiGiD), of via een RDW-Balie of een TNT-servicepunt. 

Eerst denk je: dat doe ik via de RDW-site, al is het met een pessimistisch voorgevoel. En inderdaad: dat lukt niet. Ik doe alles via DiGiD-met-sms-controle, maar voor de RDW kan deze handeling alleen via de DiGiD-app, en die heb ik niet. Die past alleen op de iPhone vanaf type 7 en ik heb de iPhone 6. Dus dat gaat niet. M

De dichtstbijzijnde RDW-Balie op 2 km afstand. En het kan ook via een TNT-service-punt? Als je dat googelt kom je op een Post-NL-punt maar die blijk je ook in soorten en maten te hebben. De dichtstbijzijnde is ons eigen winkelcentrum, dus ik even langsfietsen maar nee, die doen dat niet. Dan moet u naar de Primera in Zuilen, zegt het meisje. Fiets ik daar naar toe. Als ik met dit document kom, wat heb ik nodig om de auto over te schrijven? Uw rijbewijs. Het gaat gepaard met meldcodes en allerlei papiertjes. We gaan het zien. 

Dan de verzekering. Ik wil dat graag telefonisch doen. Het stelt mij gerust als een menselijke stem zegt dat het nu in orde is, en dat ik zo een mailtje krijg ter bevestiging, en dat dan ook zo is. Niet zoals vorige week met de vrijwaring, dat ze beweren: Het is 100% zeker dat de auto gevrijwaard is u krijgt over 3 minuten een mailtje en dat komt dan maar niet.

Dus ik bellen. De verzekeraar heeft net nieuwe systemen, dus de handeling om op mijn bestaande polis het kenteken te wijzigen lukt niet. Gisteren had ik dit telefoontje ook al gedaan, dus ik ben al voorbereid. Ik had mij voorgesteld dat ze de verzekering administratief in orde zouden maken en dat ik zou bellen als de koop gesloten was en dat ze dan alleen nog een vinkje hoefden aan te zetten. Nee, zo gaat dat niet. En een offerte krijg ik ook niet. 

Het is me wat als je niet weet hoe de dingen gaan en niet snapt wat die employees zeggen. Bobby laat het graag aan mij over. Ik heb immers eerder auto’s gekocht. Dus als we vanochtend bij de Primera langsgaan om het kenteken op zijn naam te schrijven heeft hij geen idee wat we aan het doen zijn. Maar we doen het maar. En nu dan in de trein naar Kampen-Zuid. Dat is vlakbij IJsselmuiden. 

Geen opmerkingen: