maandag 10 oktober 2022

Noorderpark

Om redenen gaan Will en ik wandelen in het Noorderpark boven Overvecht bij de nieuwe uitspanning Fort De Gagel. Daar kan ik makkelijk met de fiets komen. Hoeft ze me niet op te halen. Toen ik hier pas woonde heb ik mijzelf wel horen mopperen over de saaiheid van dat Noorderpark, maar er blijkt daar nu van alles nieuw nieuw nieuw. Ik wist nooit of het er Gagelbos heette of Noorderpark, en nu er is nog een naam bijgekomen, er staat nu ‘Noorderpark Ruigenhoek’ op de borden. Ik geloof dat het stukje bos met Speelbos Gagelbos heet. We gaan het ontdekken, want Will vindt het onverwacht erg mooi. 

Er zijn twee forten van de Hollandse Waterlinie in dit park: Fort Ruigenhoek en Fort De Gagel, waar nu sinds september een hip event-restaurant in zit. Fort Ruigenhoek wordt (nog) niet commercieel uitgebaat, daar zijn af en toe en kleinschalige kunstmanifestaties. Tegen dat Fort aan - in zeg maar de slotgracht - ligt een wonderlijk buitenzwembad waar men alleen met een jaarabonnement in mag: zwembad De Kikker. Dat is nog eens een goeie drempel!  

Ik lees nu dat er richting Groenekan in dat gebied ook nog een golfbaan komt, maar ook dat daar protesten tegen zijn. Not in my backyard.

Enfin, wij lopen 9,7 km en eindigen in dat nieuwe etablissement Fort de Gagel dat alle dagen open is. Waar maak je dat mee? Het is er best vol, want ze richten zich duidelijk ook op de zakelijke markt en zo zijn er allerlei conferenties en studiedagen. Deze maandag hebben ze het Ministerie van Justitie en het UWV in huis. Er zijn allerhande studiezaaltjes groot en klein, en eettafels voor kleine en grote groepen. Het is heel ambitieus en conceptueel. Ik denk dat ze wel gaan slagen. 

Maar zelf merk ik dat we na de lange buitenwandeling niet binnen willen zitten tussen al die confererende ambtenaren. Doe ons maar buiten. Meer wandelaars doen dat. En dat we de lunch wel erg duur vinden. Die klacht geldt niet alleen dit adres, maar alle horeca. Koffie en appeltaart €9.-  Een chique tosti €12. De bedienende jongen stemt ermee in: ik ben student, zegt hij, ik kan dit nooit betalen.

We liepen 10 km. Daarna sliep ik een paar uur. Nog niet helemaal van de Corona hersteld, blijkbaar.

Noorderpark Ruigenhoek:

Geen opmerkingen: