maandag 27 april 2009

Eerwaarde, ik ben ziek!

Reenske zit op spirituele zangles in Centrum De Roos. Ik heb die zangles wel eens bekeken, maar aangezien ik ooit een weekend op een vergelijkbare zangles ben geweest en daar - ook nog als eerste - in huilen ben uitgebarsten, dorst ik dat niet nog een keer aan. Het hoort erbij, dat je in huilen uitbarst op zo'n zangles, dat weet ik al lang, want dan springen de blokkades en daarna zing je de sterren van de hemel, maar toch.

Anyhow. Reenske heeft allemaal liedjes op haar piano liggen, waaronder Signor Abbate. Beethoven. De tekst luidt: 'Signor Abbate, io sono ammalato. Santo Padre vieni e date mi la benedizione. Hol' Sie der Teufel, wenn Sie nicht kommen, hol' Sie der Teufel!' En dat betekent: 'Eerwaarde, ik ben ziek! Heilige vader, kom en geef mij de zegen. Moge de duivel je halen als je niet komt.'

Volgens mij is het een canon. Die ken ik nog van de lagere school! Ik heb wel eens last van een haperend geheugen, maar bij dit liedje helemaal niet. Op de bladmuziek van Reenske staat niet waar je moet inzetten. Inmiddels heb ik een versie gevonden waar dat wél op staat, dus ik hoop dat gauw iemand zich aandient die met mij 'Signor Abbate' wil zingen. Het is waarlijk niet eenvoudig vanwege de syncope.

Geen opmerkingen: