donderdag 16 april 2009

Pleisterwerk

Een verhaallijn die speelt heb ik nog helemaal niet ingebracht, namelijk het onderwerp pleisterwerk (er zijn nog veel meer, verhaallijnen die ik niet heb ingebracht, maar die blijven vooralsnog onder de pet). De Gemeente vindt dat een zekere muur van deze woning gepleisterd moet worden en heeft daartoe een Aanschrijving gestuurd. Dwingend. Aangetekend.

Sinds twee jaar heb ik nieuwe buren, die een aannemersbedrijf zijn. Die lijken als doelstelling te hebben zoveel mogelijk panden opkopen in de buurt, en die geheel vernieuwen. Bij het renoveren creëren ze zoveel mogelijk ruimte in de diepte en de hoogte zodat ze de panden met veel winst kunnen vermarkten. Op zich best slim.

Maar ja. Nu ben ik Buur. Een paar weken geleden rijst er ineens vlak achter mijn balkon een nieuw stuk buurwoning op. Mijn vrije uitzicht nogal bedorven. Er heeft vast ooit een Kennisgeving over in Het Parool gestaan, waar je dan eventueel tegen had kunnen protesteren, maar ja, wie leest die nu. Zou je wel moeten doen, met zulke buren.

Sinds enige weken zie ik enige Polen daken bedekken en - op steigers - (nieuwe) muren stuken. Dus heb ik maar van de nood een deugd gemaakt en ze verzocht ook onze muur te doen. Want hoe krijg je anders daar een steiger? Dus nu ben ik gezegend met een steiger tegen mijn achterwand plus balkon. Met soms Polen daarop. De gordijnen maar veel dicht houden.

Word ik net aangeklampt door een buurman ('Bob') die vertelt dat hij nog meer slechte muur heeft geconstateerd, die ik niet kan zien, en of hij die ook zal stuken. Want anders gaat die steiger morgen weg. Samen beklimmen we de steiger - wat een wankele! Maar het is niet het moment voor gelamenteer daarover. Wat een avontuur weer, zo op de donderdagmiddag. Wat kost dat, vraag ik met mijn zorgelijkste gezicht. Nu stuurt hij een offerte.

Geen opmerkingen: