vrijdag 10 april 2009

Lente-mandala

Weer tot half één aan het kleuren geweest. Eenmaal begonnen kon ik niet meer stoppen. De vorige mandala had ik met mijn setje van zes terrakleurige-stiften gedaan. Mooi, maar heel gedragen van sfeer. Zo'n tekening zou totaal anders worden als je met bijvoorbeeld gele en groene paaskleuren zou werken. Dus heb ik mijn doosje 'toverviltstiften' van de Hema uit de kast gehaald. Dan krijg je iets veel opgewekters. Misschien is het wat erg bont geworden, maar dat mag ook wel op een lentedag als deze.

De afbeelding is afkomstig van een arabesk uit Iran uit 15e eeuw. Wikipedia: 'Een arabesk is een sleutelbegrip binnen de beeldende kunst. Het wordt in de architectuur en de beeldende kunst gebruikt voor doorlopende en repeterende (denkbeeldige) bewegingslijn(en) in schilderijen en beelden in de ruimte. In de islamitische kunst worden vaak hele oppervlakten zoals de muren van moskeeën en paleizen met arabesken bedekt. Voor moslims vormt het eindeloze motief een symbool voor de eenheid van de schepping van God.'

Er zitten in dit boek ook veel grovere patronen, mathematisch, met rechtere vlakken opgezet. Zo op het eerste gezicht lijken die me niet zo leuk om in te kleuren, maar misschien zijn die boeiender met aquarelverf. Lijkt me een fijne tijdsbesteding voor na het Paasontbijt.

Geen opmerkingen: