donderdag 23 april 2009

Lucie de Pusie, Hannie de Prannie en Leen Dikke Teen

Woensdagavondje Leen & Riemer. Ekfa is naar voetbal. Hani501 is ook mee, die moet bijkomen van die sessie in de Passengers Terminal. Leen heeft me alles vergeven. Ze praat weer vrijuit en ik mag alles bloggen. Ik ben misschien wel ironisch af en toe, heeft ze besloten, maar niet malicieus.

Riemer gaat binnenkort met papa Frans naar de Efteling en heeft al documentatie voor de voorpret. Kijk, daar ga ik straks met papa Frans in de Achtbaan. Hij knipt en plakt Efteling-meuk dat het een lieve lust is. Dat moet op karton geplakt en dan gaan we propjes schieten. Wat is het hier gezellig. Mogen wij hier niet wonen? vraag ik. Alleen is ook maar alleen. Leen vindt het goed.

Na het eten wordt de taakverdeling doorgenomen. Riemer mag zeggen wie wat doet. Hij kijkt de tafel een paar keer rond en deelt dan zijn besluit mede. Lucie de Pusie mag met Riemer tanden poetsen. Leen Dikke Teen mag met Riemer plassen, zelf gaat hij uitkleden en pyjama aantrekken en Hannie de Prannie mag hem voorlezen. Dat levert nog weer wat gedoe op, want du moment dat de kraan loopt moet hij plassen en kan hij niet meer tanden poetsen. Mama Leen te halen, ziet dat zij een toetje voor ons brouwt, wil hij ook... Uiteindelijk heeft hij twéé keer tanden gepoetst. De volgorde van het avondritueel verandert ook steeds.

Het is allemaal zo gezellig en geanimeerd dat ik al onze conversaties vergeet op te slaan in mijn geheugen. Er is ongetwijfeld weer veel meldenswaardigs gezegd, door ons alle drie. Ik kan het alleen niet meer navertellen. Alleen weet ik nog dat we een tijdje hebben zitten kijken op Twitter, naar wat ik allemaal gedaan had. Leen, die bij een zeker Weekblad werkt, weet nog niets van Twitter. Ze is zo enthousiast (niet zo zeer over mijn bijdragen, maar wel over schrijfster Maaike Schutten op Twitter) dat ze het morgen bij hun Redactieberaad gaat inbrengen. Wedden dat volgende week hun Weekblad ook twittert?

Geen opmerkingen: