donderdag 9 april 2009

C-locatie

‘Reed Business sluit vestiging Maarssen’. Voor wie het niet aangaat is het misschien niet zo belangrijk nieuws, maar mij werpt zo’n bericht even terug in de tijd, want ik was erbij toen deze vestiging openging. Dat was zo rond 1997. Ik werkte bij een uitgeverij die werd overgenomen door Elsevier Gezondheidszorg. Wij werkten in een tamelijk chique kantoor in Utrecht-Oost en om te bezuinigen verplaatste Elsevier ons naar een industrieterrein bij Maarssenbroek, naast de Kwikfit. Een zogeheten C-locatie.

Al heb ik sentimenten vanwege de prettige collega’s (v.l.n.r. Eric, Kees, Bobby en ik, in onze Jonge Jaren - visualiseer dit gezelschapje met die sokken maar eens in die kantoren) en het best bewaarde geheim van Maarssen: de plaatselijke Griek aan de Vecht, toch had ik na een tijdje genoeg van het filerijden en was ik blij met mijn nieuwe werkplek in hartje Amsterdam.

Maar de tijd staat niet stil. Zoals u toen hier heeft kunnen lezen zijn we een jaar geleden verkast. Naar Sloterdijk. Ik geloof dat dat een B-locatie heet, in elk geval leverde de verhuizing een behoorlijke bezuiniging op. Wonderlijk genoeg kijken we nu uit op de Millenniumtoren van Reed Elsevier. Daar gaan de oud-collega’s van Maarssen nu dus naar toe. Een schrale troost: hoe erg ook, elke nieuwe plek heeft weer een eigen best bewaarde geheim. Straks kunnen we met elkaar gaan lunchen of borrelen bij Wissenkerke, het best bewaarde geheim van Sloterdijk.

PS. Bobby, die er indertijd ook bij was, noemt de Planetenbaan te Maarssen geen C-locatie, maar een D-13-locatie. Bovendien tipt hij een liedje van Vader Abraham, getiteld 'In de C-Klasse'. Helaas staat dat niet op YouTube. Dat gaat zo: Als je oud bent moet je in een heel groot huis / Want je kinderen die willen je niet thuis / Je bent arm, daarom zit je in klasse C / In de voorkant in klas A daar tel je mee. // Je krijgt een kanariepiet en 's zondags een sigaar / En de kapper knipt in 1 minuut je haar / Je kijkt naar buiten en je ziet niet eens de zon / Want er staat een grote flat van grijs beton // Refrein: In de C-klasse mag je dan klaverjassen / Je eigen piepers jassen Maar de zon kun je niet zien / In de C-klasse mag je nooit kleren passen / Niet eens je eigen wassen / Je zult wel zien.

Geen opmerkingen: