dinsdag 28 april 2009

Vati's tweede Opel

En àls je dan een zekere Koninginnedagfoto gaat zoeken vind je er weer veel meer. Deze mag uiteraard niet ontbreken in mijn reeks 'Frau und Auto'. Oudste zus Elsje ging blijkbaar niet meer mee op vakantie. Hier zien we het rijtje MuttiPeterjanNinekeHeleentjeLucieVatiBeppie. Ik wilde toen al achter het stuur, zo te zien, maar het duurde nog wel twintig jaren voor ik mijn rijbewijs had. Welk jaar is dit nu weer? 1970?

Heb net ontdekt hoe je de labels in de zijlijn van dit blog zet, dus nu ben ik niet alleen chronologisch, maar ook thematisch te volgen.

De auto's mijner jeugd. Vati begon met een donkergrijze Opel Record. Toen déze Opel Record station. Daarna als ik het wel heb een schitterende witte slee: een Opel Kaptein. Een slagschip. Toen kocht hij een witte Citroen CX, opvolger van de Snoek.

Mijn eigen rijtje is een rijtje Japanners - waar francofielen wel eens schamper over doen - maar ik hou van Japanners. Lekker ordi. M'n eerste was een Nissan Sunny (petrol), m'n tweede een Nissan Almera (groen), toen kreeg ik een Nissan 100NX (donkerrood, net open dakje) en nu dus een Toyota Celica (donkerblauw).

Geen opmerkingen: