zaterdag 13 januari 2018

Bietjesrisotto

Risotto met bietjes, pijnboompitten en geitenkaas op een bedje van rucola: een prachtig en héérlijk maaltje. Zou zo in De Veldkeuken (waar ik gister was) geserveerd kunnen worden. In het recept staat boekweit-risotto, maar onze Albert Heijn heeft dat niet. Dat geeft niet. Ik heb het gewoon met risottorijst gemaakt.

Het is wel raar om weer in AH te zijn, omdat ik daar woensdag ‘flauwgevallen’ ben. Zo noemt Nichtje het. ‘Collaps’. Zij belt om even mee te helpen een een diagnose te stellen, maar dat valt niet mee. Ook de vraag: hoe vóelde het? komt weer langs en dat ik dan anekdotes ga vertellen. Had ik lage bloeddruk? Had mijn hart gejaagd? Het is moeilijk om een diagnose te stellen, zegt ze, als het niet meer aan de hand is. 

In de AH herbeleef ik het allemaal weer een beetje. Maar ditmaal kom ik veilig buiten met mijn bietjes en mijn geitenkaas. Kan het recept zéér aanbevelen.

Geen opmerkingen: