maandag 22 januari 2018

My first musical

Laatst vroeg ik Leen of ze mee ging naar de Franse zangeres (en ex-presidentsvrouw) Carla Bruni  in Carré, maar ze ging al met iemand anders. Toen vroeg ik Will, maar die liep niet zo warm. Uiteindelijk wilde ze wel, maar vooral voor mij. Datb overwegende vond ik de entree te duur om met een niet-liefhebber te gaan. Dat was een goede beslissing, want de recensies waren best vernietigend.

'Ze is net teveel een zuchtmeisje', appte Leen na afloop van het concert van Bruni. Met haar was het denk ik erg leuk geweest. Wij hebben een beetje dezelfde smaak en nieuwsgierigheid.  'Laat me weten als je weer naar iets leuks gaat!' zeg ik. Ze appt dat ze onder andere in maart naar Paul Groot in de 'You're the Top', een musical over het leven van de liedjesschrijver Cole Porter, en wel in De Meervaart. Cole Porter? Ik heb een geweldige elpee nog van Ella Fitzgerald die Cole Porter zingt. The songbook. Maar De Meervaart?

Blijkt de voorstelling net vanavond in de Stadsschouwburg van Utrecht te spelen! En helemaal niet uitverkocht te zijn. 'Peeq, ga je mee?' Maar Peeq kan niet. En zo ga ik in mijn eentje. Ik ga mooi Eerste Rang. Te lang heb ik thuis op de bank gezeten. We gaan er weer op uit. De 25 minuten fietstocht is mijn sport-activiteit.

Nog nooit ben ik naar een musical geweest, realiseer ik me. Het is een genre waarvan ik denk dat het me niet aanspreekt met al die liedjes en dansjes. Maar Paul Groot is een zeer aaanstekelijke acteur/zanger/persoonlijkheid. De voorstelling is geestig en mooi en veelzijdig. Natuurlijk zijn ze geen Ella, dus ik moet er even inkomen, maar het is heel erg de moeite waard. Het is prachtig. Het is geweldig.

De mensen om mij zijn heel mooi aangekleed en joelen en gillen bij het applaus. Een oudere meneer straalt om zich heen en mij toe. Hij wuift naar een vrouw. 'Dat is mijn dochter', deelt hij mij ongevraagd mede. 'Zij is de zus van Paul Groot'. Huh? Zegt hij nu dat hij de vader is van Paul Groot? 

Het leek wel een première, zeg ik als ik thuis kom. Daar lees ik op Google dat vanavond de première was. En ik was erbij.


Geen opmerkingen: