zaterdag 6 januari 2018

Er was er een jarig

Het is Mutti’s verjaardag vandaag en ter nagedachtenis aan haar gaan we met vier van de zes Geschwister wandelen bij Santpoort. Het was de afgelopen week even een gedoe om tot een bestemming te komen want sommigen willen met de trein en anderen met de auto, sommigen willen vroeg en anderen willen laat. Sommigen willen ‘s avonds nog uit eten met de zwagers erbij en anderen willen weer vroeg naar bed. Sommigen willen naar het strand en anderen willen maar een klein eindje. 100 groeps-appjes later zijn we eruit en wordt het de Brederode-wandeling langs de Ruïne Brederode, te beginnen bij de Manege Kennemergaarde bij NS-station Santpoort-Noord en eindigend bij Café Klein Centraal bij station Santpoort-Zuid.

Dit alles bevindt zich aan de rand van de Kennemer Duinen, die zich uitstrekken van Haarlem / Bloemendaal tot IJmuiden. Bij Santpoort zijn ze heel breed en leeg en mooi. Je hebt daar een eindeloos duingebied Duin en Kruidberg dat als enige nadeel heeft dat het geen horeca kent. En dat wil je als wandelaar natuurlijk ook. Dus we kuieren een beetje bij de oostelijke duinrand.

Natuurlijk maken onderweg ook ettelijke rijtjesfoto’s. Zus1 had ons allen van de week uit de nalatenschap van Oom T. en Tante B. 86 foto’s gestuurd, met ook veel rijtjesfoto’s van Mutti en háár Geschwister. Dat krijg je met die grote gezinnen. Wilt u ons op de foto zetten, vragen wij aan diverse voorbijgangers, wij zijn zussen. Want dat kun je helemaal niet zien. Dat vonden ze leuk: vier zussen.

Geen opmerkingen: