zaterdag 13 januari 2018

Kiespijn

Jut en Jul. Bobby heeft kiespijn die erge zeer doet, en tegen de avond wil hij niet meer tot maandag wachten maar op zoek naar spoedeisende tandzorg. En wel nú. Na al mijn gedoetjes wil hij ook wel eens wat. De site van de tandarts verwijst daarvoor door naar het St. Anthonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn, maar daar zeggen ze de hele avond al volgeboekt te zijn. ‘Probeer het zondagochtend maar weer’, is de boodschap. 

Gelukkig is Google mijn tweede naam en zo vind ik uit dat ook het Diaconessenziekenhuis tegenwoordig aan Spoedeisende Mondzorg doet, overigens pas sinds december 2017. Daar kan hij nog net wel terecht. Om 21.20 uur. En slikt u onderwijl maar Ibuprofen naast de paracetamol, zeggen ze. En: U moet niet raar opkijken, maar we zijn nog niet helemaal klaar: we zitten nog in een bus op de parkeerplaats bij de spoedeisende hulp.

Het is inderdaad een bijzondere ervaring: tandartsenzorg in een bus. De ene helft van de bus is wachttkamer, de andere behandelkamer. Er zit alleen een vouwdeur tussen die ruimtes, dus je hoort alles. Bij een vrouw is haar kroon afgebroken. Een man heeft schele hoofdpijn die loopt van zijn kies tot bovenin zijn hoofd. Maar hij is heel bang en nu hij hier is in de hoofdpijn ineens weg.

Geen opmerkingen: