zondag 14 januari 2018

Römertopf revisited


Ik heb zin in een Römertopf-maaltje. Dat is lang geleden. Bij mijn huidige trage levenswijze in en om huis hoort ook slow cooking. Ik kies een viscurry-recept met in kerrie gekruide kabeljauw, wortel, doperwten, appel en banaan. Dat moet drie kwartier tot een uur in de in water gedrenkte Topf in de oven. Het is zó calorie-arm en gezond dat Bobby na afloopt een Himbeeren-witte-chocolade-crème uit de kelderkast tovert, die hij anderhalf jaar geleden meegenomen heeft uit het Ahrtal.

Als je denkt Römertopf, wat leuk! waar koop je die? Dan hoef je maar te googelen en je ziet dat ze online overal te koop zijn. Zoals https://www.pannenexpert.nl/bakken-en-braden/romertopf.html en vast oneindig veel op Marktplaats. Natuurlijk wil je liever naar een échte winkel. In Amsterdam had je leuke keukenspullenwinkels aan de Albert Cuyp, in Utrecht misschien Betsies Kookwinkel en/ of Dille&Kamille?

Het aardige is dat je het heel goed werkt met (een) gast(en). Je zet de oven aan als de gasten binnen komen (de Römertopf moet doorweekt in de koude oven) en ruim een uur later is het maaltje klaar. 

Geen opmerkingen: