maandag 15 januari 2018

Natuur

Gelezen: 'Natuurlijk' door Jan Terlouw. Het is het boekenweekessay voor de komende Boekenweek. Maart. Nu alleen nog als preview in pdf. Dat komt: Mandy en ik hebben bedacht en besloten dat we weer een digitale special gaan maken en wel over 'natuurboeken'. Ik houd erg van natuurboeken: botanische tekeningen, boeken met natuurfotografie, tuinen, parken, kinderboeken met mooie illustraties, moestuinboeken, wandelgidsen, vogelgidsen, paddenstoelengidsen, bomengidsen: you name it. We hadden het bedacht voordat we ons realiseerden dat de natuur ook nog eens thema is van de komende Boekenweek. 

Dus maar even het essay aangevraagd. De natuur: het is zo'n groot breed alomvattend thema, dat vooral verbazing en verwondering opwekt of het nu de Grote Wonderen der Natuur zijn of hele kleine. En het is met de klimaatverandering een heel politiek thema. Ik geloof dat het wel een intelligent essay is, hij snijdt veel aan, maar het raakt me niet zo. Wat moeten we hem vragen, als we hem gaan interviewen, is nu even de kwestie.

Deze special bulkt van de kwesties. Het is nog nooit zo lastig geweest een special te bedenken. Maar nu ik het eindelijk bedacht heb wil iedereen graag meedoen.

Geen opmerkingen: