zondag 7 januari 2018

Vesper

Dat de Vesper in de Domkerk pas om 19u begint vind ik wel lastig - eten we nou vóór die tijd eten of na afloop? -  maar we geven ons er maar aan over. Zolang er geen voetbal is (het is Winterstop) zegt  Bobby kan hij mee. We doen niet 25 minuten met de fiets (Hú) maar met de bus.

Ik vind het weer een verrukkelijke sfeer. De vier rijen mensen tegenover elkaar in de kloosterbanken,  de trage beurtzang. Vandaag zingt de cantorij 'Reges Tharsis' van John Sheppard. Er is een Werkgroep Vespers die helemaal gek van de vespers: het is twee maal per week, op zondag en woensdag, er zijn meezing-oefen-vespers en af en toe heb je ook nog een inleiding op vespers met inleiding, meezingen en maaltijd. Je daalt er heel snel af en de stilte van je ziel, wat thuis niet altijd zo lukt. 

Bobby weet dat de Janskerk op het Kanskerkhof elke vierde zondag van de maand een Vesper doet met een volgens hem nog mooier koor, namelijk de Scola Davidica, en dat is om 17u. De Monthly Choral Evensong. Dat is misschien nog beter.

Geen opmerkingen: