woensdag 24 januari 2018

Slapstick naar Schiphol

Het is echt een stom onderwerp maar toch. Ik moet naar het Spui in Amsterdam. Dat doe je wegens de files (terug) niet meer met de auto, en iwelgemoed en ruim op tijd ga ik naar Utrecht CS. Tegenwoordig zou er elke tien minuten een trein naar Amsterdam moeten gaan. Maar u raadt het al. 

Dan neem ik toch de trein naar Schiphol, denk ik dan, want vanaf Amsterdam-Zuid kun je immers met tram 5 naar het Spui. Die trein heeft ook veel meer vertraging dan de borden zeggen. 

Als wij (ik en mijn honderden medereizigers) eindelijk in een trein zitten (wij denken richting Schiphol) wordt er omgeroepen dat we in de trein naar Den Helder zitten. Iedereen die naar Schiphol moet er weer uit. En de mensen naar Den Helder er weer in. Mij maakt het niet uit, dus ik blijf zitten. Op de informatieborden blijft echter staan dat we in de trein naar Schiphol zitten. 

En te Amsterdam Arena wordt dan omgeroepen dat de trein toch naar Schiphol gaat. Dus al die mensen naar Den Helder er weer uit. Die moeten nu met de metro naar Amsterdam Amstel.

Geen opmerkingen: