zaterdag 24 december 2022

Kerstversiering

Al jaren verzorg ik een klein kerstetentje op kerstavond. Twintig jaar ofzo. In wisselende samenstelling, dit voor de intermenschelijke verrassing. Eerste en Tweede Kerstdag zijn voor velen voor het oergezin, maar kerstavond is vrijer te besteden, al dan niet verbonden aan een Kerstnachtdienst.

Kerstdiner. Wij hebben twee mooie papieren kerststerren aan de ramen, een slinger met rode lampjes, en een amaryllis. Dat is voor mij/ons genoeg. Wij willen geen boom in de kamer. Die staat maar in de weg te staan. Wel graag wil ik een rendier van lampjes buiten aan de pui, maar dat ziet Bobby niet zitten.

Als het dan eindelijk 24 december geworden is en je overvoerd bent met plaatjes van kerstbomen, dan opeens is de kamer toch een beetje kaal. Zullen de gasten van vanavond wel een kerstsfeer ervaren? Dus hol ik naar de bloemenstal Domstad voor een kerstboeket. Ook dat is elk jaar hetzelfde. En toch is het elke keer weer een grote verrassing.

Ook koop ik hyacintjes voor Auntie, die we morgen gaan bezoeken. Door het gedoe met de auto en de eindeloze verkoudheden zijn we al weken niet geweest. ‘Ik snák naar jullie bezoek’, zei ze toen Bobby haar van de week belde. 

Geen opmerkingen: