vrijdag 15 mei 2015

Bibliotheek

'k Loop  naar de bibliotheek om even echt online te kunnen zijn. Dat is heel dankbaar, na een week geklooi met de iPhone. We hebben in huis zoals gezegd nog geen WiFi, we hebben ook nog geen vaste lijn, maar ook vaak geen 3G en geen telefoon, vanwege het gewapende beton. Ons huis is als de kooi van Faraday, doceert Bobby. Voor wie daar meer over wil weten, klik hier.
Het is geen deftige bibliotheek, hier te Zuilen, maar wel ruim. De bezuinigingen op bibliotheken zijn in elke stad een issue en in elke stad worden ze weer anders ingevuld. Veel buurtbibliotheken worden gesloten en dan wordt er geïnvesteerd in een prestigieuze centrale bibliotheek. Hier te Utrecht zijn ook al jaren discussies gaande over de Centrale Bibliotheek die misschien in het oude Postkantoor op het Neude komt. De bibliothecaresse vreest echter niet voor sluiting van dit filiaal, omdat Zuilen een kansarme wijk is. Juist daar is de bibliotheek heel belangrijk.  Maar de collectie is niet heel bijzonder, niet wat je vroeger van een bibliotheek verwachtte. Kunstboeken hebben ze hier niet, en ook maar heel
weinig boeken over religie en spiritualiteit, want dat werd nauwelijks uitgeleend.
Ik loop er met mijn iPad naar toe, want je mag er gratis op de Wifi, naar de iPad blijkt leeggelopen. Nu rammel ik op een oude PC. Het heeft wel wat, het doet aan vakanties denken, aan de jaren dat ik internetcafé's bezocht en zo in allerlei krochten terecht kwam. Als je lid bent mag je gratis op de computers, nu betaal ik € 0,50 per kwartier. Misschien moet ik maar lid worden en boeken en dvd's gaan lenen. En dan voeg ik de daad bij het woord.

Geen opmerkingen: