vrijdag 29 mei 2015

Operaties

Vandaag heb ik maar liefst twee Operaties aan het handje: ten eerste wordt de trap bekleed, en ten tweede komt Eneco in de reprise om de zonnepanelen installeren. 

De trapbekleder was er gisteren ook al, toen heeft hij het moeilijkste gedeelte van verdieping één naar twee gedaan. Waar hij in de hoge ruimte de trden rondom moest bekleden - als ik hem mag geloven met gevaar voor eigen leven - dan hoeft hij vandaag van de begane grond naar één 'alleen maar ' de stukken tapijt te snijden en te lijmen. Enorme stinklijm, trouwens.

Eneco is er nog niet. Van de vorige keer, 6 mei, herinner ik me van dat ze er om kwart over acht waren en dat toen na twee uur jeuzelen (ze mochten vanwege stratenmakers om veiligheidsredenen het dak niet op) de datum vandaag was afgesproken. Maar terwijl ze voor de vorige afspraak over elk wissewasje mailden heb ik van deze afspraak geen bevestiging mogen ontvangen. Zouden ze wel komen?

Terwijl de trapbekleder aanbelt belt ook net De Alliantie. Dat ze gisteren een fout heeft gemaakt. Dat ze niet had mogen zeggen dat het tapijt mocht blijven liggen. Dat het er alsnog uit moet en dat het kosten met zich meebrengt als zij het moeten doen. Bij het inleveren van de sleutels had ik al begrepen dat dit meisje, dat mij gezegd had dat het goed was, een soort stagiaire was die buiten haar boekje was gegaan. Ze heeft dus vanochtend op haar donder gehad en moet mij first thing in the morning aanmanen het tapijt alsnog te verwijderen. 'Ik heb geen sleutels meer en ik heb geen tijd,' reageer ik. 'Ik heb er een maand achteraan gebeld en gemaild. Voor mij is het nu echt over en uit.' Of ik dan niet iemand kan regelen die het even kan doen. Want anders moet zij mij echt kosten in rekening brengen. Zo zijn de regels.  'Dan moet ik zeker de sleutel weer bij u halen,' zeg ik, 'het tapijt oprollen, bij de straat leggen en daar een halve dag vrij voor nemen. U doet u het zelf maar, en ik betaal het niet!' En dit alles met enige stemverheffing. 'Goedemorgen!' En ik hang op.

Ik geloof dat het me allemaal een beetje veel wordt.

Geen opmerkingen: