vrijdag 8 mei 2015

Plissé


Voor ik overga wil ik graag iets voor de ramen. Raambekleding. We kunnen achter met mijn oude gordijnen beginnen, al zullen die voor de 3 meter hoge kamer veel te kort zijn, maar dan moeten we wel gordijnrails. En iets voor het keukenraam. Naar buiten kijken door het keukenraam is leuk, maar dat iedereen naar binnen kan kijken? Dat is iets minder.

We starten bij de Praxis, maar als je bij een bouwmarkt gordijnen, lamellen of wat dan ook wil kopen echt bij de Gamma zijn. Daar is veel meer assortiment, tekst en uitleg, en (iets) meer personeel. Dat personeel houdt bij allebei niet over. 'Daar bezuinigen ze op', legt de caissière verontschuldigend aan de klanten uit. 'Ik ben de enige, ik kan er ook niets aan doen.'

We komen uit op een plissé-gordijn voor de keuken dat van boven en van beneden op en neer kan. Dat vind ik een geweldige uitvinding voor een raam aan de straat. 180 breed kost dat ding met alle voordeeltjes van meivakantie wn klantenkaarten slechts 80 euro bij de Gamma. 

Verder hebben we rolgordijnen nodig voor de dakramen in de slaapkamer. Daar komen we bij de bouwmarkten in het geheel niet uit, je moet alles zelf doen vis een touch screen, dat touchscreen kent ons nummer Velux niet, blijkbaar hebben ze oude systemen, en dus gaan we nederig naar onze tapijtenman Brinkers. Die het allemaal verkoopt en uitlegt. Hij kan alles oplossen. Hij verkoopt ons een zonnewering, een verduisterend nachtgordijn en een lichtwereld plissé gordijntje, en dat allemaal in één raam. 500 euro, voor twee dakramen, dat dan weer wel.

Spontaan komt hij met het idee van een plissé gordijn voor het keukenraam. Wat een goed idee, zeg ik, wat kost dat? Dat is bij hem vanaf 500 euro. Kwaliteit heeft wel een prijskaartje.

Geen opmerkingen: