zondag 10 mei 2015

Ga jou missen!

Ter afscheid gaan we met de buren eten bij de Chinese: Buurman rechts en Buurvrouw links. Gevieren kuieren we door het Flevopark en alles is gewoon gewoon. Maar morgen zal alles anders zijn. 

'Een goede buur is beter dan een verre vriend,' debiteert Buurman aan tafel als ik opper dat we - als we dan geen buren meer zijn - misschien toch verre vrienden kunnen worden.

Buurvrouw geeft me ter afscheid een theedoek. De persoon met knapzakje in het park, dat lijkt haar wel toepasselijk. Voor ons daar aan dat Flevopark.

De Chinese mevrouw is ook ontdaan: 'Ga jou missen!' Maar ze weet ons mooi wel lekkere luxe aspergemaaltijden te verkopen. 

Buurman is terug van anderhalve maand Frankrijk. Ik vertel hem over het klein leed van samen een nieuw huis inrichten en het eens moeten worden over kleuren. En dat ik al die meisjesdingen waar ik mij de afgelopen jaren alleen in gespecialiseerd heb een beetje moet laten varen. 'Aan mij heb je echt een betere!' zegt Buurman. 'Ik heb laatst een roosjesdekbed gekocht.'

Geen opmerkingen: