zondag 10 mei 2015

Opzeggen

Administratief vergt het wel doorzettingsvermogen: opzeggen. Ik heb nog steeds geen bevestiging van de woningbouwvereniging dat ik op 1 mei mijn huur heb opgezegd. Nu is het al 10 mei! Morgen komt het er natuurlijk ook niet van. Nu stuur ik maar noodmailtjes. Ergens heb ik gelezen (maar waar?) dat ze pas na 5 werkdagen reageren, en daar zijn we misschien nog niet aan toe met twee weekends en 5 mei tussen 1 mei en nu.

Waternet kun je pas opzeggen nadat je je sleutel bij de verhuurder hebt ingeleverd. Met de vaste telefoon van KPN is me nu wel gelukt, dat moest telefonisch, dat stond ergens diep ver weg in hun site.  Greenchoice is via hun site gegaan. Dat is afwachten. Daar moet je natuurlijk nog allemaal meterstanden van opgeven. Bij PostNL heb ik een half jaar post doorsturen aangevraagd, dat kost 42 euro, vooraf te voldoen. Wat krijg je nog voor post, zou je zeggen. Maar toch.

Vroeger had je verhuiskaartjes, herinner ik me ineens. Eerst moest je die met de hand invullen, wat een werk, en later kon je ze ook voorgedrukt krijgen. Hoeveel wilde je er dan? Dat was een heel vraagstuk. Nu doe je dat per e-mail. De site Het Geheugen van Nederland bewaart al dat soort kaartjes. 

Geen opmerkingen: