woensdag 6 mei 2015

'Overmacht'

Half zeven opgestaan, kwart over zeven gaan rijden en om 08 u zit ik klaar in het nieuwe huis, want Eneco komt tussen 08 en 10 uur om 11 zonnepanelen op het dak te plaatsen. 

Dat is een hele operatie. De zonnepanelen moeten aan de voorkant met een hoogwerker en een lift op het dak getild, maar de mannen mogen niet met dat liftje, die moeten met ladders en/of steigers. Vanwege de veiligheidsvoorschriften. Ze waren van plan het dak met steigers via de achterkant te gaan beklimmen, maar daar dat de tuin nog niet bestraat is kan dat niet. Daar zakt hun auto of hun steiger in weg.

Aan de voorkant zijn vandaag ineens allemaal stratenmakers aan de gang. Daarmee is - voor er begonnen is - de hele operatie Zonnepanelen al einde oefening. Overmacht. Hier mogen ze niets doen. 

Ik probeer te begrijpen wat er aan de hand is, maar ze praten diep Brabants, Kaatsheuvel, dus ik versta ik niets van wat ze ze zeggen. 

De zonnepanelen zijn Bobby's project, en net vanochtend kan hij echt niet. Natuurljk ben ik als de dood dat de mannen van alles anders doen dan hij dacht en dat ik daar dan de schuld van krijg. Dat ik nu rapporteer dat ik het niet door kan gaan maar dat ik ze niet versta... Je verzint het niet! Maar als ik hem het Hoofd van het teampje  aan de lijn geef verstaat hij er ook niets van.

De stratenmakers zeggen tegen Eneco dat ze pas over twee weken helemaal klaar zijn met de straat. Dus worden onze zonnepanelen pas over 3 weken ingepland. 

De overbrenger of hoe dat ding ook moge heten installeren ze gelukkig al wel.

Geen opmerkingen: