zaterdag 23 mei 2015

Digitale televisie

Geen idee hadden we vorig jaar toen we keuzes moesten maken over kabels en communicatie. Blijkbaar is alles in de nieuwbouw standaard op de kabel ingesteld. Maar wij kozen voor de telefoon. Met - zo blijkt nu- alle extra vraagstukken van dien.

De 'bekabelingsbuddy' van Guidion die voor xs4all-klanten de boel komt installeren komen er niet uit met de bekabeling in ons huis. Er moet een 'bekabelingsexpert' bij komen. Die wil - als wij aandringen - nog wel om 19 uur komen. Ook dit zijn allemaal zzp-ers, deze medewerkers. Uiteindelijk lost de 'expert' de situatie op door de t.v. op de telefoonlijn aan te sluiten. Dan is en geen plek meer voor de vaste telefoon, die moet dan maar in de meterkast. Dat is nog raarder dan vroeger: toen de bakelieten telefoon in de gang hing.  Ergens in een doos in huis moeten nog twee vaste telefoonstations zijn, de vraag is alleen: waar? Ik heb geen idee.

Tegen achten hebben we digitale televisie en weer een hele stapel nieuwe gebruiksaanwijzigingen. En Wifi, al werkt die maar tot op 1 hoog. 

Wanneer de 'expert' klaar is, kunnen we eindelijk weer eens naar het Journaal kijken. Haarscherp, digitale televisie. De radio gaat trouwens ook via de televisie, een tuner heb je niet meer nodig. 

Daarna kook ik een verrukkelijk maaltje op ons campinggas en dan kan ik eindelijk op de iPad achterstallig naar de twee laatste afleveringen van 'Goedenavond dames en heren' kijken. Het is prachtig, alle verhaallijnen eindigen in een happy ending. Ik krijg tranen in de ogen van ontroering. Onderwijl leest Bobby uren zijn Trouw. Fijn hè, vrijdagavond, zegt hij. Wat een vrede op aarde.

Geen opmerkingen: