vrijdag 29 mei 2015

De dagelijkse wandeling

De dagelijkse wandeling helpt veel. Er mag wat meer variatie komen. De Vecht en het plantsoen er naar toe zijn heel pittoresk, maar beduidend minder avontuurlijk dan het Flevopark en het Amsterdam-Rijnkanaal in Zeeburg. Maar hier is óók het Amsterdam-Rijnkanaal, zegt Bobby. Dat klopt, je ziet op veel plekken die enorme spoorbrug bij de Douwe Egbertsfabriek boven de huizen uittornen.

Dus doe ik vanavond het avondloopje die kant op. Je steekt bij Europcar de Amsterdamsestraatweg over en daar dan het bedrijventerrein in. Daarachter loopt het kanaal en aan de overkant daarvan het spoor. Allemaal wegen naar Amsterdam. 

Onderweg stuit ik op educatieve borden. De Daalseweg was hier de oudste route naar Amsterdam, daarna kwam de Amsterdamsestraatweg en toen de Prins Bernhardlaan.

De oevers van het kanaal zijn hier niet in cultuur gebracht, in tegendeel, ze zijn geheel  verwaarloosd. Beetje creepy ook, vind ik, als je daar tegen tienen in je uppie loopt. Waarom maken ze hier geen Park? Of een Boulevard? Er zou zo een enge man uit deze bosjes kunnen springen om mij te beroven of vermoorden. Maar dat gebeurt niet. Je kan er wel lekker spannende foto's maken. Een rijtje berken om het lelijke industriegebied Lageweide te verhullen, en Donkere Luchten Boven Maarssen. De titel van een roman.

Geen opmerkingen: