donderdag 21 mei 2015

Scheltema

Bijschrift toevoegen
Vandaag is The Grand Opening van de verhuisde boekhandel Scheltema (van het Koningsplein naar het Rokin) en daar wil ik bij zijn. Ik ben helemaal verrukt van wat ze daar in ruim een jaar voor elkaar gebokst hebben. Toen ging Polare failliet. Het Rokin, al jarenlang een bouwtput is door de Noord Zuid Lijn, lijkt een hotspot te gaan worden. Er komen steeds meer leuke winkels daar daen komen ook nieuwe warenhuizen. 

De nieuwe Schektema's weten wel feestjes te bouwen. Zo is er een rode loper gelegd van het Koningsplein naar het Rokin, en honderden schrijvers dragen over die rode loper een stapeltje van hun boeken van A. naar B. Wat een bekijks hebben die. Veel publiek langs de loper die foto's maken van hun auteurs. 

Verkeersregelaars die moeten zorgen dat al die schrijvers veilig de straat oversteken.

Wat een manier om boeken en schrijvers en lezen in het zonnetje te zetten. En dan te bedenken dat een jaar geleden de boekhandel ten dode was opgeschreven.

De nieuwe Scheltema is een prachtige lichte ruimte welkome winkel geworden waar het heerlijk toeven is en zal zijn. Rokin vlak bij De Dam. Gaat dat zien, gaat dat zien!

En dan weer met tram 14 naar oost, alwaar de bolide geduldig wacht. De parkeervergunning niet vergeten op te zeggen.

Geen opmerkingen: