zaterdag 23 mei 2015

Operatie Bekväm

Terwijl Bobby vandaag zijn keukendozen gaat opruimen en een plek geven moet ik een beetje in de buurt blijven voor overleg. Ik besluit er iets nuttigs van te gaan maken en twee extra Bekväm-krukjes te gaan halen bij Ikea. Het is duidelijk dat het handig is er op elke verdieping een te hebben.

Eerste vraag: waar ben ik van hier uit sneller: Ikea Amsterdam of Ikea Utrecht. Ik probeer Ikea Utrecht via de binnenring (27 minuten, geen noemenswaardige tegenslag) en via de A12/A2: 26 minuten inclusief tanken. Buitenom is in principe sneller. Ik denk dat je in een venrgelijbarne tijd in Amsterdam Zuid-Oost bent, en die Ikea vind ik veel prettiger.

Tweede vraag: waar liggen die trapjes? Ook bij Ikea is nergens meer personeel te vinden. Er is wel een computer, maar als je daar 'trapje' intypt dan weet-ie het niet. Ik moet de naam Bekväm weten, maar die weet ik nou net niet. Ergens in de magazijnen in Stelling 18 liggen de trapjes.

Dan het maken van een trapje, uit het standje kan-ik-niet in het standje doe-ik-even. Dat helpt een béétje. Na twee uur zijn de twee krukjes klaar. Ondertussen heb ik alles fout gedaan wat er fout gedaan kan worden, maar dat leert je de pictogrammen allemaal te lezen en er goed kennis van te nemen. Ze zijn allemaal even relevant.

Toch wel trots, de krukjes staan als een huis.

Geen opmerkingen: