dinsdag 4 september 2018

Het haar

Bobby kreeg bij het Festival Oude Muziek het magazine Zin in handen geduwd. In zijn ogen is het een soort Libelle. Ik dacht dat 't een spiritueel tijdschrift was. Maar dat is niet zo. Het is een tijdschrift voor levensgenietende ouderen in de leeftijdcategorie 50-70. Blijkbaar hopen ze op nieuwe abonnees via het publiek van het Festival. Op de cover staat Olga Zuiderhoek. 

In de column van Lisette ‘t Hooft staat te lezen dat ze zich met haar 65ste geestelijk en lichamelijk beter voelt dan ooit, ze is bijna klaar met haar opleiding Rebalancing, maar het went nog niet dat ze een omaatje ziet als ze in de spiegel kijkt. Dat vind ik wel een leuke zin. Ik heb dat ook, nu ik geen natuurlijk-rood-haar meer heb. Ik denk steeds dat ik Mutti zie. Dat vind ik helemaal niet zo leuk. Tamelijk ontregelend. 

Mijn Australische logé die zelf haar haar bruin verft en zich opwindt over de nog-geen-centimeter grijze uitgroei vond dat ik het ongekleurd moet laten. We gaan het morgen aanzien. Ik wil weten wat kán. Ik geef de nieuwe celebrity-kapper-met-visie die ik morgen ga bezoeken een kans. Maar uit mijn ooghoek zie ik achterop de Zin wel mooi een advertentie van haarverf die wèl pakt op grijzend en/of wit haar. 

Olga Zuiderhoek is van 1946! 72 jaar dus. Die verft haar haar toch ook?

Geen opmerkingen: