donderdag 6 september 2018

De nieuwe kapper

Er zijn lieve lezertjes, weet ik, die heel graag willen weten van de nieuwe celebrity-kapper en het haar. In tegenstelling tot mijn Australische gast van vorige week, die voortdurend zichzelf en iedereen met haar iPad uitgebreid op de foto zette, ben ik daar wat terughoudender in. Maar een plaatje van hem heb ik toch gescoord. Zodat u weet over wat voor type we het hebben. 

Hij heeft in Amersfoort het kappersvak geleerd, weet ik is naar Londen vertrokken waar hij celebrities heeft geknipt onder wie Boy George, en nu is hij weer terug hier. Nu in dienst bij zijn oude collega uit Amersfoort.

Eerst maar eens knippen, en kijken, is de strategie. Hij knipt een model en knéédt dan de krullen erin, met een wax met klei erin. Dat kan ik thuis zelf ook doen als ik weer krullen wil. En hij fluft het haar daarna met een grote brede föhn tot een verrukkelijk kapsel waar ik helemaal blij van word, maar daarna ga ik in de regen op de fiets. Dan fluft alles er ook zo weer uit. En ik krijg die krullen er niet meer in gekneed. Dus zoek ik op internet maar naar hairwax-met-klei.

Hij wil wel alles weer rossig verven, een andere keer, en stelt voor dat we de witte lok dan de witte lok laten. Dat noemt hij stoer. Daarmee raakt hij een sleutelwoord voor mij. 

Geen opmerkingen: