zaterdag 8 september 2018

Sky Space


Ik was dus in Museum Voorlinden in Wassenaar om de nieuwste exposities te bekijken om misschien een stukje over te schrijven voor Museumkijker.nl, maar ik ging ook weer even de vaste collectie langs en raakte verzeild in Sky Space van James Turrell. Het is een lege vierkante meditatieve ruimte (leeg alleen als er geen andere mensen zijn natuurlijk ) met een mooie houten bank rondom waar bezoekers uitgenodigd worden te gaan zitten en naar de lucht te gaan kijken. Zo mooi! Zo verstillend.

Herinner me scherp dat ik dit eerder meegemaakt heb met een vergelijkbaar verpletterend effect in een natuurgebied ergens in Europa waar we een sterrenwacht zouden bezoeken die meer een vogelhuisjes bleek dan een hypermoderne sterrenwacht die we verwachtten. maar waar was dat, ik kan het hele gebied nog voor de geest halen, behalve welke vakantie in welk land? Bobby weet het desgevraagd nog wel: volgens hem was het Northumberland. (De vakanties van de afgelopen jaren: 2018 Zweden, 2017 Dolomieten, 2016 Montenegro, 2015 Noord-Engeland: Northumberland, 2014 Macedonië). 2015 was het jaar dat we in Zuilen waren komen wonen. Ik wilde niet ver weg en toen gingen we naar IJmuiden met de boot naar Newcastle.

Ik heb geen enkele foto van die vakantie in de iCloud. Wel van alles eromheen, maar niet van die vakantie. Hoe kan dat nou? Gelukkig heb ik mijn blog nog en vind ik daar de Sky Space terug.

(Op de foto: de Kielder Sky Space van James Turrell in het Kielder Water and Forest Park Northumberland.)


Geen opmerkingen: