donderdag 13 september 2018

Politiek Café

Met buurvrouw K. ga ik naar het Politiek Café van GroenLinks Utrecht in Café Averechts waar een avond is belegd over de Klimaatbestendige Stad. Er spreekt een wetenschapper uit Wageningen, twee projectleiders van de Gemeente Utrecht, en wij mogen wat vertellen over ons plantsoen - nou ja wij... K. doet dat. Wat kunnen/moeten stadsbesturen aan beleid ontwikkelen om de extreme hitte en harde slagregens te kunnen verwerken. Meer groen en meer natte zones zodat bij heftige regenval het regenwater weg kan en niet in het riool hoeft. Meer bomen en groen die bij grote hitte voor verkoeling zorgen. Hoe steniger een stad, hoe warmer. 

Ik ga nooit naar politieke cafes maar eigenlijk is het best een goeie manier om informatie te vergaren. Bij radio en tv of via internet kan informatie zo van je afglijden. Hier voel je je meer bij betrokken. Er zijn wel behoorlijk informatiedichte powerpoint-presentaties, maar toch zijn het betrokken mensen die erbij vertellen. K.'s verhaal is voor de aanwezigen wat verwarrend, want onze plannen kwamen nooit voort uit een besef van klimaatbestendigheid, wij wilden vooral een mooier levendiger socialer en diverser park. En ze werd ook niet ingeleid. 

Maar we zijn een positief verhaal van leuke mensen over leuk samenwerken met de gemeente. Misschien een opsteker voor deze of gene in de zaal met plannen.

Geen opmerkingen: