dinsdag 25 september 2018

Dignita

Heb een nieuw terras ontdekt van het soort dat ik niet kende in Amsterdam, behalve dan de Hortus, maar daar moet je entree betalen. In Utrecht heb je meer van die oases in de oude binnenstad: onder meer bij het Centraal Museum, en bij de Oude Hortus. 

Dit buitenterras ligt achter de Hermitage. 'Hoftuin Dignita' heet het Je kunt er heerlijk zitten en lunchen. Het bestaat sinds 2017. Geen wonder dat ik het nog niet kende. Dit wordt er een om te frequenteren. Vlak bij de Amstel, de Hortus, het Waterlooplein. De firma Dignita heeft twee locaties: één aan de Amstelveenseweg bij het Vondelpark, en de andere, deze 'Hoftuin', ligt aan de Nieuwe Herengracht.

Will en ik kwamen er omdat we naar een expositie wilden in het Outsider Art Museum, die in de Hermitage gevestigd scheen te zijn. We raakten per ongeluk verzeild in de Outsider Art Gallery en Artotheek, óók in de Hermitage, maar op een andere plek, waar werk van verstandelijk gehandicapten hangt en verkocht wordt. Beetje stom dat niet duidelijk wat wat was.

Het Outsider Art Museum vertoont werk van Finse kunstenaars die een beetje buiten het officiële circuit vallen. Heel verrassend. Volkskunst kun je het noemen, maar dat klopt ook niet.

Geen opmerkingen: