vrijdag 21 september 2018

Het nieuwe 59


Foto Hani501
Vorige week was ter gelegenheid van de Uitmarkt op het Jaarbeursplein een Catwalk georganiseerd, waarbij ‘gewone’ Utrechters zich aan hun stad konen laten zien op een gele catewalk. Het duurde twee à drie minuten om die catwalk op en neer te lopen. In die tijd werd dan ook een portret foto van diegene afgebeeld en drie uitspraken. Ik was er niet bij maar heb wel een stukje van het verslag op YouTube gezien. De derde die er liep was de kunstenares uit mijn wijk. Zij is grijs en prachtig, koninklijk uitgedost liep zij daar. Op het scherm verscheen toen de tekst: ‘55 is het nieuwe 30’.

Deze tekst bespreken we met ons vieren in de auto op weg naar Leeuwarden ter gelegenheid van Hani501’s verjaardag. We zijn het er roerend over eens: 55 is niet het nieuwe dertig. 55 is 55. 60 is 60. Misschien heb je als je zelf 60 wordt andere beelden bij 60 dan je vroeger had, en is het minder bejaard dan je als jongere altijd dacht, maar we zitten in een totaal andere levensfase dan toen we 30 waren. 

Bij de ingang van het theater vraag ik Hani501: ‘Maak even een selfie van ons!’ En deze foto wordt dat. Dit is wat ik bedoel: het nieuwe 59-plus. Geweldige foto. Levendig. Energiek. Midden in de wereld. Bevriend.



Geen opmerkingen: