zaterdag 22 september 2018

Beestenboel

foto Dia Huizinga
Ik wilde gistermiddag ineens zo snel weg uit Heeg, dat ik mijn toilettas had laten staan. Best lastig. Je haarborstel, tandenborstel, deodorant, gezichtscrème, haarwax, blush, streepjes. kalmerende inslaaptabletjes, geurtje, heel onrustig zonder al die dagelijkse dingen. Toevallig moet Hani501 net vandaag in  Utrecht zijn  en heb ik ze alweer terug. 

En zo blijf ik ook een beetje bij met de ontwikkelingen binnen de zich almaar verder ontwikkelende beestenboel te Heeg. Inge is twee  goudfazanthennetjes aan het halen. Die staan in groten getale op Marktplaats te koop.  En ze hebben net al vier nieuwe pauwen en acht nieuwe parelhoenders, waar ook nog de Wyandotte’s (rossige kipjes) tussendoor scharrelen. En opeens is er woensdag een goudfazant ten tonele verschenen. 

Ooit een goudfazant gezien? Wat een prachtige vogel! Die was ineens in hun tuin opgedoken en scharrelt sindsdien een beetje bij het hok met de pauwen om, of hij loopt achter de jonge Wyandotte’s aan. De andere dieren vinden het best, ze dulden de goudfazant, die echt een beetje om gezelschap verlegen zit. En dat ze daar dan weer twee vrouwtjes bij halen! 

Geen opmerkingen: