woensdag 5 september 2018

Jong Kapitaal

Zoals u zult begrijpen als u dit blog een beetje volgt heb ik mij geabonneerd op diverse nieuwsbrieven en apps met vacatures voor journalisten en aanverwante functies. Nu zag ik een vacature voor sociale-media-redacteur bij de Belastingdienst. Nu zou ik er nooit over gedacht hebben om daarop te reageren, maar afgelopen week ontmoette ik een heel erg aardige meneer (de nieuwe verkering van een heel erg aardige mevrouw) die al 18 jaar bij de belastingdienst werkte en dat héél erg leuk vond. Hij deed de ict, de websites. Hij pendelde veel tussen het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst. Als met Prinsjesdag de nieuwe plannen gepresenteerd werden dan had hij een half jaar om dat in de website te gieten. Hij vond het geweldig! Al 18 jaar ging hij met groot plezier naar zijn werk.  Nooit met enige tegenzin. Nou moet ik zeggen dat ik het ook best knap vind wat ze doen bij de Belastingdienst. Communicatief gezien. Waar het invullen vroeger een crime was is het nu een fluitje van een cent. Dankzij deze aardige meneer dus.

Enfin, toen kwam die vacature langs en dat gesprekje maakte dat ik dacht: waarom niet solliciteren? Indachtig dat het antwoord tot nu toe toch altijd is dat ik niet in het het profiel pas. Ik bleek te moeten solliciteren bij iets dat Jong Kapitaal heet. En een uitzendbureau is. Via de website en heel veel formulieren. En omdat het mijn maandag-taakje is om ergens te solliciteren deed ik alles netjes. Ik ben niet zo dol op het invullen van webformulieren waar je niets in kwijt kunt, maar soit.

Dinsdag werd ik tweemaal gebeld. Eerst door een maisje dat mijn inschrijving checkte. En toen door een maisje dat mijn sollicitatie checkte. Ze lazen hun vragenlijstjes voor. En zeiden steeds U. Ik zeg nog: 'Jullie bedrijf heet Jong Kapitaal, weet je wel hoe oud ik ben? Vergis je je niet?' Nee ze vergisten zich niet. Want wie solliciteert er nu op een vacature van de Belastingdienst? Nee, ze waren niet uitsluitend voor jonge mensen, ze waren een jong bedrijf.

Nu ga ik morgenochtend bij het tweede maisje op bezoek. En daartoe moet ik eerst heel veel dingen invullen en inscannen en referenties en een taaltest doen, waarbij ze checken of ik wel goed ben met met 'd', 't' en 'dt'. Wat een avontuur weer.

Geen opmerkingen: