zondag 13 juni 2010

Artis

In tram 14 krijg ik allemaal nieuwe ideeën. Voor ik het door heb heb ik al een Jaarkaart voor Artis aangeschaft. Een enkeltje kost namelijk wel € 18,50, en een jaarkaart € 72. Zal ik vaker even binnen lopen nu ik een Jaarkaart heb? Net als met de Museumjaarkaart, die ook te pas en te onpas predik.

Ik wist het al wel, maar het wordt weer bevestigd: het is geweldig in Artis. De tuin, de dieren, de kinderen, de ouders... Alles is even vermakelijk en ontroerend. Het voederen der wilde beesten, de vlinders, het aquarium, de minipinguïns...

Bobby, die het uitstapje naar de Hermitage gemist heeft, wil dolgraag naar het Planetarium, eigenlijk al jaren, maar het komt er steeds niet van. Dat nemen we iuiteraard in het middagprogramma mee! In het Planetarium kijken we naar een Space-film. Ik krijg weer eens allemaal associaties met mijn jonge jaren, niet alleen vanwege het Noorderdierenpark te Emmen, waar wij vroeger achter woonden, maar ook vanwege Vati die naast wiskunde ook kosmografie doceerde en in zijn vrije tijd zijn vijf dochters en zoon graag in de sterren en planeten doceerde. Stonden we daar op het balkon en altijd duizelde het me. Ik had en heb geen geheugen voor sterren. Maar deze driedimensionale film boven je hoofd heeft wel wat. Viva tram 14.

Geen opmerkingen: