woensdag 16 juni 2010

The soul of publishing

Avondje Opening van de Week-(of de Maand, daar wil ik van af zijn)-van-het-Luisterboek in Studio Desmet. Zomaar op een doordeweekse avondje wild dansen op covers, gespeeld en gezongen door de uitgeversband. Geweldige avond.

Kom er allemaal aardige mensen tegen zoals Jaap ter Haar, zoon van de gelijknamige schrijver die het werk van zijn vader beheert, zodat zijn moeder er nog wat revenuen van ontvangt. Tien titels zouden er nog in de handel zijn waarvan er jaarlijks nog duizenden per titel verkocht worden. Saskia en Jeroen. Ernstjan en Snabbeltje. Blijkbaar zit er ook een luisterboek in de pijplijn.

Verder is het vooral dansen op de geweldige uitgeversband Half on Signature. Met Jacqueline Remmers als leadzangeres. Op Facebook noemen ze hun muziekgenre 'The Soul of Publishing'. Het swingt de pan uit. Met Luigi, Reenske, Nieuwe Baas en zo'n vijftien luisterboek-believers eindigen we op het terras van café Eik & Linde. 'Afpilsen', noemen ze dit staartje van de avond. Ze voelen zich allemaal gezegend dat ze in Amsterdam wonen en werken. Zeggen en herhalen ze steeds. Ja ja.

Tegen tweeën val ik in mijn bedje. Acht uur 's ochtends heb ik een afspraak in Houten. 's Avonds een vent, 's morgens een vent, zullen we maar zeggen.

Geen opmerkingen: