donderdag 3 juni 2010

Oude wijn in nieuwe pakken

Twééde congres deze week. Weer veel mannen pakken, weer veel Nieuwe Media. Ik beoefen Nieuwe Media als geen ander en twitter me een ongeluk. Ik doe het best leuk, al zeg ik het zelf. Breaking news, cijfers, grapjes, pesterijtjes... De meeste twitteraars zijn behoorlijk saai, men stuurt berichten van anderen door, en op zo'n congres kondigen ze een spreker aan of schrijven ze een slide over. Ik probeer er wat meer van te maken.

Twitteren maakt het socialisen in de pauze ook gemakkelijker, want de twitteraars houden elkander goed in de gaten en voelen zich een soort van vrinden, vooroplopers, ook al kennen we elkaar niet altijd persoonlijk. Het geeft een ingang voor een goed gesprek, dat merk ik wel.

Hoewel... 'n Meisje zegt in de pauze tegen mij: 'Ik zie dat jullie volop twitteren! Is Vinnie soms ook hier? Ik zie hem niet!' 'Nee,' zeg ik - beetje geprikkeld. 'Dat doe ik!' Deze ergernis lijkt me een typisch geval van shenpa, zie gisteren. Adem halen. Meisje niet slaan, maar zegenen. Na afloop van het congres ter troost toch maar wat geshopt. Haarlem is een leuke stad, tenslotte. Mooie pakken hebben ze in Haarlem. Met gras. Ook aardig als symbiotisch androgyn trouwkostuum.

Geen opmerkingen: