dinsdag 22 juni 2010

Petitie

Bezuinigingen, het is ons voorland. Eigenlijk is het al onze dagelijkse werkelijkheid. Ze gaan ons met petities om de oren slaan, wat ik u brom. Vandaag krijg ik de eerste. 'Stop de bezuiniging op de Noord-Hollandse natuur'. Natuurlijk ben ik vóór de natuur en teken ik per omgaande de petitie. Ik vind Noord-Holland prachtig en zie ook dat daar veel werk verricht wordt onder de hoede van deze organisatie.

Maar na het ondertekenen toch even kijken op de site. Daar zie je ook een Hoofdkantoor in de weer met brieven en persberichten, doel: vasthouden wat er is. Het is zo'n tekst waar je een beetje in omkomt. Nauwelijks samen te vatten, zo opgeklopt naar de tekstuele werkelijkheid van de ambtenarij.

'De provincie Noord-Holland bezuinigt in 2010 € 400.000 op Landschap Noord-Holland. Dit betekent dat een aantal activiteiten die in 2009 en voorgaande jaren tot het reguliere werk behoorden, niet door kunnen gaan. Dit leidt tot minder toezicht, minder voorlichting en minder onderhoud. We kunnen niet meer dezelfde ondersteuning als voorheen bieden aan de meer dan 140 vrijwilligersgroepen voor natuur en landschapsbeheer. Daarmee wordt het vrijwilligerswerk bedreigd. Het gaat hierbij niet om het sociale aspect, maar om het werkresultaat. Meer dan 4.000 vrijwilligers realiseren jaarlijks in de natuur van Noord-Holland nu al het werk van 150 voltijdbanen! Natuurlijk beseffen wij in deze tijden van economische crisis de noodzaak van efficiënt natuurbeheer. Door meerjarenafspraken te maken in plaats van jaarlijkse onderhandelingen is de eerste efficiencyslag snel te realiseren.' Ik heb al bijna spijt van mijn spontane ondertekening, hoe sympathiek ook.

Geen opmerkingen: