maandag 28 juni 2010

Nederland- Slowakije

Kijkt ze geen voetbal, vragen de vormgeefsters zich zorgelijk af, want we hebben om 14 uur een afspraak te Culemborg, terwijl Nederland-Slowakije om 16 uur begint. Maar ik ben vol vertrouwen in de nieuwe vormgeving en zie: we zijn er in een half uurtje wel doorheen. En zo geschiedt het.

Ik zit nog op de A10 als de wedstrijd begint. Had ik het al eens over de afslag IJburg? IJburg heeft een smalle tweebaansweg/brug als toegangsweg. Inschattingsfoutje van de stedebouwkundigen. Die kan het verkeer niet aan. Leidt tot grote files op de A10 tussen vijf en zes. Ik rijd meestal maar door naar Noord en keer dan via Schellingwoude en de Schellingwouderbrug weerom. Nu sta ik om 15.55 uur al in de rij bij afslag S114 (IJburg/Zeeburg). Iedereen heeft wegens hitte de ramen open. Op de radio's klinkt het Wilhelmus. Alle mensen in de auto's zijn opgefokt, en willen maar één ding: naar huis. Toet toet! Toet toet!

Radiocommentaar is veel leuker dan tv commentaar dus eenmaal thuis zet ik de radio aan bij de tv-beelden. Maar... er blijkt een paar seconden verschil. De radio loopt vóór op de tv. Eerst snap ik d etekst bij de beelden niet zo goed, maar als Jack van Gelder roept: 'Daar gáát-ie!!! Arjen Robben gaat scoren!!!' en daar op de tv nog niets van te zien, dan is het probleem duidelijk. Dat is ook niet leuk. Wie legt mij dit uit? Waarom heeft de tv enige seconden vertraging?

Hoe moet dat straks in Denemarken/Zweden? Kijken ze daar wel naar voetbal? Kijken ze wel naar Nederland? Bier schenken ze daar niet. Hebben ze daar wel café's?

Geen opmerkingen: