zaterdag 19 juni 2010

Logees gezocht

Het is tijd voor nieuwe projecten in huis. Die 19 verhuisdozen in de verder wat kale studeerkamer staan daar maar te staan en het lekke opblaaslogeerbed is ook niet een waar je graag je oude (schoon)moeder op te rusten legt. Onlangs kwam iemand eten en mijn nieuwe stulp bewonderen die kreet: 'Dat je daar kunt werken tussen de dozen! Zou ik niet kúnnen!' Die kwam aan.

Twee projecten dus vandaag: in het kapelletje een logeerbed met onderschuifbed - zodat zowel de happy single als het liefdesstelletje hier fijn kan logeren. En een boekenkast voor in de werkkamer zodat alle dozen leeg kunnen. Daar zitten oude dagboeken in, oude agenda's en oude jaargangen van alle bladen waar ik aan gewerkt heb in mijn lange lange leven. En nog veel meer.

Door het prachtige koffietafelboek over Marokkaanse designhuizen dat Hani501 me op mijn verjaardag gaf had even het idee postgevat dat ik alleen nog maar handgesneden teakhouten meubelen wilde. Maar een eenvoudige teakhouten boekenkast kost al gauw 1000 euro en daar schrik ik dan toch weer voor terug. Hetzelfde geldt voor logeerbedden. Want wanneer heb ik nu - welbeschouwd - logés?

Om kort te gaan: na langdurig marktonderzoek is de oplossing van alle vraagstukken een logeerbed en logeermatrassen van Leen Bakker en een boekenkast van Ikea. Net als we - na het halen en slepen - willen gaan uitpakken en monteren begint het voetbal (Nederland-Japan) maar al met al is het werk omstreeks 19 uur gebeurd. Tussendoor vlieg ik nog even langs bij de Hema in de Watergraafsmeer voor leuk bij het kapelletje passend beddengoed, maar dat hebben ze niet. Ik kom met twee moltons thuis. 'Dure moltons bij de Hema!' zeg ik, '23 euro per stuk. Is dat normaal?' Blijk ik moltons gekocht te hebben heb met ingebouwd zeiltje, zeer geschikt voor zwangeren, bedplassers en incontinenten. 'Doe dan ook een bril op als je boodschappen doet', zegt Bobby.

Hij zegt ook dat de kans groot is dat ik - nu dit project af is - weer een nieuw project ga beginnen, namelijk het ronselen en ontvangen van logees, want waarom heb je anders logeerbedden? Maar eerst maar eens die 19 verhuisdozen leeg.

Geen opmerkingen: