vrijdag 18 juni 2010

HannaHannaH

De avond sla ik stuk op de bank. Eerst wat telefoontje over het leven zelf, en dan een geestige Nederlandse film uit 2007 op tv: 'HannaHannaH.' (Regie Annemarie van de Mond, in de hoofdrollen Maria Kraakman en Antonie Kamerling). Het verhaal: Hannah - dertiger - is in haar gezin van afkomst een beetje een buitenbeentje. Wanneer de broers en zussen het veertigjarig huwelijksfeest van haar ouders organiseren, probeert ze er op alle mogelijke manieren onderuit te komen. Door toedoen van haar nieuwe vlam, of liever gezegd one night stand Victor, belandt ze toch op de familievergadering ter voorbereiding van het grote feest.

Victor ontpopt zich als de ideale schoonbroer. Hij stort zich vol overgave op de organisatie van het feest en negeert de verbijsterde Hannah. Tot overmaat van ramp neemt hij ook nog de verantwoordelijkheid op zich om het belangrijkste onderdeel van het feest, de partyboot, gratis te regelen. Met gemengde gevoelens ziet Hannah hoe haar familie haar nieuwbakken vriend binnenhaalt.

Heerlijk om naar al die familietaferelen te kijken, iedereen met enerzijds welwillende inzet om er wat van te maken, anderzijds diverse korte lontjes vanwege allerhande gevoeligheden. Ook interessant om te kijken naar die twee te kijken, Hannah nukkig en buiig (en kwetsbaar uiteraard) en hij gaat zijn opgewekte eigen gang, maar ook dat heeft uiteindelijk zijn grens. Met een soort happy end in de Lek.

Geen opmerkingen: