zaterdag 26 juni 2010

Vijftigers



















Beland ineens op een vijftigers-feestje. Tig jaar getrouwd. Een echt Hollands feestjes met bijdragen van familie en vrienden. Het eigen kroost speelt in een jazzbandje (foto links), oude vrienden van de middelbare school zingen een lied op de wijze van Obladi Oblada, en allemaal meezingen, de vrienden van de ski-vakanties doen een Zeeuwse inburgeringsquiz, waarbij het feestpaar een Zeeuwse muts op krijgt (foto rechts).

En na de barbeque is er dansen. Vijftigers dansen op Bowie, Jackson, Iggy Pop, Ike & Tina Turner en wat al niet. Er zijn wel 120 gasten en ik ken al die mensen niet, maar het dansen op de muziek onzer jeugd is een feest van herkenning. Vijftigers zijn een wonderlijke mengeling van burgerlijke netheid en anarchie. Sommigen zijn feestelijk gekleed, maar heel veel ook niet. De bloemetjesbloezen doen het goed onder deze mannen.

Ik eindig tegen twaalven mijmerend aan de eb-lijn. Blote voeten in toch weer koude zand. Scheveningen is toch wel een fenomeen. Dat dat mag, al deze herrie aan het strand. Maar iedereen is happy.


Geen opmerkingen: