dinsdag 22 juni 2010

Het spaargeld

Na een lange lange werkdag beland ik op de bank. Eerst in het wonderlijke exclusieve interview met moeder Van der Sloot, maar dit terzijde, en daarna in het programma Uitstel van Executie, waarin mensen worden geholpen die van hun hypotheek-verstrekker hebben gehoord dat hun huis op een veiling wordt verkocht.

In dit programma zet Martijn Krabbé samen met een makelaar, twee verkoopstylisten, een bouwkundige en een budgetcoach, alles op alles om deze mensen te helpen hun financiële schade te beperken.

De huizenmarkt staat onder druk en mensen met te hoge hypotheken en (echt)scheidingen kunnen daar erge last van hebben. Ik was er zelf een voorbeeld van en ik hoor het om me heen. Vandaag in de hoofdrol een gescheiden vrouw van halverwege de dertig met hersentumor, depressieve ex-man en twee koters te Emmeloord, met een treurige jaren zeventig grintbetonnen rijtjeswoning die naar niet verkocht wordt en die nu in drie dagen wordt opgepimpt in een leuke vlotte starterswoning.

Wat wel weer heel mooi is dat ook de buurvrouw óok een depressieve ex-man had die het pand heeft verlaten. Nu leven de twee dames happily ever after samen verder als damesgezin met 4 koters. De nieuwe vriendin stort ook nog even al haar spaargeld in het overgebleven zwarte gat, dat mede dankzij dit programma niet meer 68.000 euro is, maar 4.000.

Geen opmerkingen: