zondag 19 oktober 2008

Onze Vrienden van de Accu-Service

Vanmorgen eerst gewoon gestart en weggereden, even gestopt voor een boodschapje en toen startte de bolide niet meer. Raar tikkend geluid vanonder de motorkap. Gelijk een potje schelden op de garagehouder, vuile oplichter was het, ik wist het wel, en toen maar Onze Vrienden van de de Wegenwacht gebeld.

Pech onderweg is eigenlijk best leuk, want de Vrienden van de Wegenwacht lossen alles op en het is uitermate leerzaam. Lastig alleen dat je veel en veel te laat komt bij waar je naar toe zou, maar daar valt werkelijk niets meer aan te doen. Wat we onder meer geleerd hebben is dat de garagehouder er niets aan kon doen. Een accu begeeft het gewoon op enig moment. Dat moment is niet te voorspellen. Doorgaans gaat een accu drie à zes jaar mee.

De Wegenwacht heeft sinds enige tijd een aparte Accu-Service, met een aardige monteur die alles van accu's weet en vóór ons reeds zeven accu-problemen had opgelost. Hij licht alles met wetenschappelijke nauwkeurigheid door en stelt dan pas een goed onderbouwde diagnose. 'Het is niet de dynamo, kijk, het is niet de startmotor, kijk, het is de accu, kijkt u maar mee.' Accu vernieuwen, luidde dan ook zijn advies. (Wij van de Accu-Service Adviseren een Nieuwe Accu.) En daarna kun je diep dankbaar, met een gerust hart, en 121 euri lichter, weer verder rijden.

Ruim twee uur later dan afgesproken arriveren we op het verjaarspartijtje. 'Wij kunnen er niets aan doen. Ook James Bond heeft op een dag een nieuwe accu nodig', was Bobby's conclusie over de belevenis van de dag.

Geen opmerkingen: