donderdag 2 oktober 2008

In de tipi

Herfst was het dus. Ik vandaag met de bolide naar Bergschenhoek. Wat? Waar? Bergschenhoek. Twee-en-een-half uur heen door storm & regen, twee-en-een-half uur terug door storm & regen. De radio kondigt alle files netjes aan: 13 km hier, 10 km daar, en dan nog eens 8 km weer een eindje verderop. Er is hoe dan ook geen ontkomen aan.

Had een dagje teamtraining bij Outdoor Valley in Bergschenhoek. Wat? Waar? Bergschenhoek. Werd geacht om 09.00 uur present te zijn. Ik zag er erg tegenop, vooral vanwege de kano's op de site. Bij storm & regen en het kledingvoorschrift 'Regenkleding Mee' in een kano? Ik?

Om 08.55 uur meldde ik Trainer (die ik al kende van het competentiemanagement) dat ik ongeveer ter hoogte van Nieuwerbrug was, vanwege 13 km file. 'Neem de N11!' zei Trainer directief, dus ik nám de N11. Maar afgezien van de A12, de A13 en de A20 en Maassluis ken ik Zuid Holland eigenlijk niet en mijn TomTom is stuk. Geen naam op de richtingborden zei mij iets. Bodegraven, Zoetermeer, is dat noord of zuid of oost of west vanaf waar ik was? Enfin, van de N11 geraakte ik op de N209, waar een ongeluk was gebeurd. (Minister Eurlings kan wel willen dat wij hier 100 km rijden, maar kómt hij wel eens op een N-weg?). Hoezo was ik blij met die bolide?

De teamtraining geschiedde in een Tipi-tent met daarin een vuurkorf met vuur waarvan de rook geacht werd bovenuit de tent te verwaaien. Daar is dat gat bovenin die tent voor. Maar dat deed die rook niet. Trainer droeg een outdoor-outfit (afritsbroek en lederen cowboyhoed). Een echte Marlborough-man, zeg maar. U begrijpt het al: Lucie Theodora enorm in-de-weerstand.

Maar dat bleek helemaal niet nodig! Het was hártstikke leuk. Ik deed met allemaal collega's (die mijn collega's niet zijn, maar mede-leidinggevenden) opdrachten met autobanden en balken en samenwerken en elkaar vastklemmen en kaartspelletjes. Onze beroepsgroep is van de pen en het woord, en niét van de autobanden, balken en touwen. Maar de wanhoop nabij werd iedereen als vanzelf los en leuk.

Kreeg ook een rapportje over mijzelf - op grond van een eerder op internet ingevulde test - en daarmee veel inzicht in mijn persoonlijkheid en gedrag. Ik blijk geheel van het Rode en het Gele type en/of gedragspatroon. Blauw en Groen zijn bij mij vrijwel afwezig. Mijn Basistype en mijn Werktype blijken vrijwel samen te vallen. Dat is geloof ik wel mooi. Van het rapportje had Trainer geen zin zelf geschreven, zo ontfutselde ik hem. Dat was geheel automatisch door een fantastisch programma gegenereerd. Trainer was er zelf fier op.

Geen opmerkingen: