maandag 20 oktober 2008

Een multidimensionaal transformatief proces

Zal ik een avondje pianospelen of toch naar het meditatieklasje? Het dilemma van de dag. Liefst bracht ik een avondje met Vespa door op de bank, maar omdat het klasje alweer bijna klaar is ben ik toch maar gegaan.

We deden weer Kundalini. Het programma is zeker op. Het was weer een partijtje schudden, dansen, luisteren en stilzijn. Ik ben nu al wat gewend en doe gewoon mee, zonder in-de-weerstand-te-schieten. 'Kundalini' staat voor energieen. Door te schudden breng je vastzittende energieen in beweging en schud je je ballast van je af. Deze meditatie is een methode om los te komen van de spanningen van de dag.

Juf wil altijd napraten. Dan moeten we allemaal vertellen wat er met ons gebeurd is. Dan volgt er een heel potje gestamel, want wat zeg je erover? 'Ik had vandaag heel veel gedachten...' Eerlijk gezegd vind ik dat die ontboezemingen een beetje afbreuk doen. Ik lag net zo lekker ontspannen op het matrasje, en als het gedaan is wil ik graag naar huis. 'Hoe voel je je?' 'Wat heb je ervaren?' Zeg ik eindelijk eens een uur of wat niets, moet ik dáár weer over praten.

Het is allemaal niet zonder gevaren, lees ik nu op een website over Kundalini. 'Een plotseling ontwaken van Kundalini-energie kan ernstige psychische problemen veroorzaken, maar ook lichamelijke klachten. Het is mogelijk dat mensen die in feite een spiritueel ontwaken ervaren extreme psychische reacties krijgen, en ten onrechte tot psychiatrisch patiënt worden bestempeld.'

'Door verkeerd beoefenen van spirituele technieken kan de Kundalini voor grote problemen zorgen, zoals psychose. Veel mensen van wie de Kundalini-energie onverwacht is vrijgekomen weten niet wat er met hen gebeurt. De bestaande maatschappelijke onwetendheid over dit multidimensionale transformatieve proces maakt het moeilijk om medische of alternatieve hulpverleners, of geestelijke raadslieden te vinden die de symptomen herkennen, zeker wanneer ze sterk fysiek zijn. Steeds weer horen we verhalen van frustrerende, soms wanhopige bezoeken aan artsen, healers, therapeuten etc. die het niet begrepen, noch konden helpen bij de talloze pijnen en problemen die een razende Kundalini-energie ontketent.'

Help! Waar heb ik me in begeven?

Geen opmerkingen: