zondag 12 oktober 2008

Rekken in het nieuws

De aardstromen om het B&B heen mogen dan sterk en goed zijn, Rekken zelf heeft geen goede vibes als het over nieuws gaat. Ik herinner me tenminste een paar dramatische berichten.

Zo kwamen een jaar geleden op de Berkel bij Rekken tijdens een bedrijfsuitje van Kruidvat twee medewerksters om. Ze vielen van een vlot met 18 medewerksters. Wij liepen langs de fatale plek. Er zijn een paar meter vooraf de stuw een paar borden die verwijzen naar de stuw en de verplichte kano-oversteekplaats. Je kunt je niet voorstellen dat zo'n klein watervalletje zulke fatale gevolgen kan hebben.

Verder herinner ik me uit het nieuws dat een maand geleden de 21-jarige soldaat Jos ten Brinke uit Rekken omkwam in Uruzgan. Het pantservoertuig waar hij in zat reed op een ‘geïmproviseerd explosief’. Zijn ouders hebben een kanoverhuurbedrijf.

Ook is de naam Rekken onlosmakelijk verbonden aan berichten over de TBS-kliniek en de justitiele jeugdinrichting aldaar. Er zaten eind 2007 veel jongeren zonder strafverleden, omdat de wachtlijsten in de jeugdzorg zo lang zijn.

Geen opmerkingen: