donderdag 16 oktober 2008

eReaders

De eReader is helemaal hot hier te Frankfurt. Bij de stand van Libreka kun je er een aantal vasthouden en kijken en op knopjes drukken. Het is er helaas aan een stuk door heel erg druk, dus ik heb er een paar keer tevergeefs staan wachten. Ik ben ongeduldig en denk dan: Later maar. Op het gevaar af dat ik er nooit een vasthoud. Want Luigi had wel geduld en heeft na tien minuten wel het ding kunnen aanraken.

Hier in Nederland hebben we nog nauwelijks eBooks en eReaders. Ja, we hebben de Iliad, maar die is het niet. Die is te zwaar, voldoet niet aan de gemakken van de iPod en iPhone. Het wachten is op de Sony en/of de Kindle. Die zijn in de USA te koop, en komen langzaam maar zeker naar Europa, maar al zou je hem nu kunnen kopen, dan kun je er hier nog weinig mee. De uitgevers hebben de rechten zo beschermd

Er was op de stand weer een nieuwe kleine mooie. Ik heb er een poosje van een afstandje naar kunnen gluren. Echt een hebbeding. Past in een beetje jaszak. Stel je voor dat je daar al je lectuur op kunt laden en lezen. Nooit meer kilo's boeken en rtijdschriften mee. Het leven zou veel lichter worden. Misschien was het de Raedius eInk, te zien op YouTube.

Ongetwijfeld gaan nu enige lieve lezertjes gruwen en roepen: Het papieren boek gaat nooit verloren. Nee. Nooit. Lucie Theodora hou op met die eOnzin. Hou je mond. Je bent geen echte literatuur- en cultuurliefhebber als je van 'e' houdt. Echte literatuur- en cultuurliefhebbers houden alleen maar van papier. Dan zwijg ik en denk ik stilletjes voor mij uit: de tijd zal het leren.

Geen opmerkingen: