donderdag 9 oktober 2008

Filevrij Utopia (2)

Knip en plak uit Telegraaf en Volkskrant. De léngte aan files was vanmorgen iets minder dan normaal, maar het áántal files was aanzienlijk hoger. Om half elf stonden er nog tien files met een totale lengte van 35 km. De langste file (op de A12 tussen Zevenaar en Maanderbroek) was maar liefst 30,7 kilometer. Om negen uur 's ochtends stond er in totaal 208 kilometer aan files, een fractie minder dan de gebruikelijke 230 kilometer. Het aantal files lag met 39 flink hoger dan het normale aantal van 22.

De inzet van extra treinen door de NS op het traject Utrecht-Schiphol werd teniet gedaan door een wisselstoring. ‘De extra treinen rijden wel op dat traject, maar de treinen die er normaal rijden, worden omgeleid’, liet een NS-woordvoerster weten.

Het aantal zogenoemde telewerkers lag ruim 150 procent hoger dan normaal. De ANWB toont zich ‘opgetogen’ over de eerste resultaten. ‘Nederland is in beweging en mensen denken na over mobiliteit.’ Ook is de ANWB blij dat de files bij bijvoorbeeld Utrecht en Amsterdam minder lang waren.

Ik snap mezelf even niet. Waarom heb ik nu triomfantelijk gelijkhebberig zie-je-wel-dat-zoiets-niet-gaat gevoel? Het is toch alleen maar lovenswaardig als mensen en bedrijven en organisaties dit probleem aanpakken?

Geen opmerkingen: